Žáci s duševním onemocněním v učitelské praxi – jaký je seminář z pohledu účastníků?

Rádi bychom vám více přiblížili, o čem seminář je a co si z něj můžete odnést. Moc děkujeme, že na pár otázek nám odpověděla účastnice minulého termínu, učitelka a metodička prevence ze SŠ v Pardubicích.

Jak byste seminář popsala, jaký pro Vás byl?

Jde o srozumitelný přehled diagnostiky v rámci jednotlivých onemocnění. Hodně mi pomohlo slyšet, že většina diagnóz se dá řešit a existují efektivní metody léčby a terapie, které mají výsledky. Líbily se mi konkrétní anonymní příklady paní Pernicové z její praxe.

Co pro Vás bylo užitečné?

Přehled jednotlivých organizací, kam se v případě jakého problému obrátit. Super byla taky diskuze v rámci účastníků, jak to kdo kde má a co řeší. Dotkli jsme se hodně i gender problematiky, která je v současné době velmi aktuální a panují ohledně ní hodně rozdílné názory a taky obavy.

Jak hodnotíte lektorku?

Paní Pernicová mi přijde jako opravdu kapacita. Nejraději bych s ní řešila jenom kazuistiky. Je škoda, že je pouze v Praze, protože nám nabízela i pomoc pro studenty. Té není nikdy dost.

Napadá Vás k tomu ještě něco?

Ze skupiny jsem opět cítila silnou potřebu supervize. Někdy je toho na nás prostě moc. Ještě bych možná upozornila, že část semináře je dost přednášková, ale zase člověk získá přehled a pak je dost prostoru i na praxi.

—————————————————————————-

Zaujal vás seminář? Níže najdete jeho anotaci a také odkaz na letáček.

Lektorka a psycholožka Kristina Pernicová má pro vás připravený nabitý program. Začátek je spíše přednáškový, to aby se stihlo co nejvíce informací. Dozvíte se o nejčastějších diagnózách, jak je poznat a jak v takovém případě jednat. Ujasníte si, jaká je vaše role, jaké máte možnosti a kde už je potřeba předat řešení někomu dalšímu. V neposlední řadě dostanete také přehled, kam se obrátit pro návaznou péči a pomoc. Další část je už hlavně praktická, je prostor pro kazuistiky, diskuzi i konkrétní případy, které řešíte.

Více o dalším termínu a možnostech přihlášení se dozvíte zde.

Budeme se na vás těšit.

Podobné články

Wellbeing do škol!

Záleží nám na učitelích, žácích i školách. A proto chceme být vždy v obraze ohledně aktuálních témat a potřeb.Naše kolegyně Míša Jeřábková byla nasát inspiraci

více zde >>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *