JDEME S DOBOU: profesní a osobní vzdělávání žen 50+

Jakou jsme obdrželi zpětnou vazbu z úvodního víkendu?

Stručně o projektu

V roce 2024 pořádáme intenzivní vzdělávací cyklus, do nějž naskočilo 26 žen. Cyklus vzdělávání byl odstartován 24. a 25. února, a to úvodním víkendem v Dobřichovicích. S programem končíme 23. a 24. listopadu opět v Dobřichovicích. V jeho průběhu pro ženy pořádáme spoustu dalších seminářů zaměřených na osobnostně sociální rozvoj, digitalizaci a umělou inteligenci, mediální a informační gramotnost, pracovní právo a další. Důležitou součástí jsou i pravidelná setkávání s kouči a odbornými specialisty – psychologem, právníkem nebo specialistou na IT. Ženy se v rámci 9měsíční práce mohou v podstatě znovu narodit. 😊

Ohlédnutí za úvodním únorovým víkendem

V sobotu dopoledne jsme se sešli v přátelském kruhu a vzájemně se seznámili a naladili na další společnou práci. Nechybělo úvodní nastavení pravidel a společné vymezení toho, pro co si kdo přichází, a rozdání šanonů s řadou pracovních materiálů, medailonky jednotlivých koučů a specialistů, poznámkovým sešitem a tužkou.

V sobotu odpoledne již ženy pracovaly na sobě, na analýze současné situace a plánů do budoucnosti –  co je pro ně důležité, co potřebují změnit, čeho by chtěly dosáhnout, kam se chtějí posunout apod. Práce na sobě probíhala jak individuálně, tak skupinově. Již v této části řada žen zažila některé své „AHA“ momenty. Druhá odpolední část byla věnována skupinové práci s kouči a specialisty. Ženy byly rozděleny do malých skupin a mohly si zažít práci s vybranými odborníky na různých tématech. Některé aktivity byly jednodušší, některé naopak náročnější. Jejich cílem bylo jednak osobní seznámení s odborníky, a zároveň identifikace a upozornění na témata, na kterých s odborníky mohou dále pracovat. Sobotní večer jsme v dámském kruhu věnovaly relaxaci, meditaci, hrám, neformálnímu povídání či možnosti věnovat se vlastnímu odpočinku.

V neděli dopoledne ženy vyplňovaly podrobné diagnostické dotazníky, v rámci kterých jsme mapovali jejich potřeby v dalším vzdělávání. Ty se pak staly vstupem pro Individuální rozvojový plán, který ženy obdržely v neděli při svém odjezdu. Další nedělní aktivity se následně nesly v duchu podpory motivace a definování si jednotlivých cílů. Víkend byl zakončen zpětnou vazbou a pozvánkou na další setkávání.

Součástí víkendu byla i gastroterapie, kdy bylo zdarma zajištěno nejen ubytování, ale i teplé jídlo 2x denně a o svačinách různé zákusky, chlebíčky, ovoce, zelenina, káva a další dobroty tak, aby byly ženy spokojené a mohly se věnovat samy sobě.

Zpětná vazba po úvodním setkání

Úvodní víkend proběhl ve velice přátelské a otevřené atmosféře. I když některé ženy řešily ne úplně jednoduchá témata, vládla po celou dobu důvěra a podpora jak ze strany lektorek, organizátorů, tak i samotných účastnic. Ženy hodnotily víkend velice pozitivně.

„Seminář byl nesmírně přínosný a otevírá mi cestu důvěry v nové profesní i osobní kroky.“

„Naprostá spokojenost, je cítit lidskost a odbornost.“

„Byla jsem příjemně překvapena.“
 

Více o projektu a možnosti přihlašování na druhý cyklus v roce 2025 najdete zde: https://www.ireas.cz/projekty/jdeme-s-dobou/

Podobné články

Wellbeing do škol!

Záleží nám na učitelích, žácích i školách. A proto chceme být vždy v obraze ohledně aktuálních témat a potřeb.Naše kolegyně Míša Jeřábková byla nasát inspiraci

více zde >>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *