Rodina má mnoho podob – přečtěte si o nich v naší nové knize “Rodiny mezi námi” (JIŽ BRZY)

V srpnu nám vyjde kniha! Bude v ní 8 příběhů různorodých rodin a my se už nemůžeme dočkat, co na ni řeknete 🙂

Všechny příběhy vznikají na základě rozhovorů s existujícími rodinami. Těší nás možnost nahlédnout do jejich každodenního života a otevřenost, se kterou s námi sdílí odpovědi na otázky od „Co bylo dnes ráno k snídani“ až po „Co pro vás znamená rodina“. Díky za to.

Rodina totiž není jen máma, táta a vlastní děti. A i její každý člen je jedinečný. V knize najdete třeba singl mámu, dva tatínky, pečující babičku, rodinu s adoptivními dětmi, dvě mámy ve střídavé péči a také osoby různých národností, vyznání, orientace či zdravotního stavu.

Jste zvědaví a zvědavé?

Nakoukněte do prvního příběhu od autorek Barbory Matějkové a Terezy Škoulové s ilustrací od Kateřiny Vlčkové:

„Omar žije ve žlutém domě na kopci. Cítí se tam doma. Slyšíš? Zvoní budík. Jakmile zazvoní, Omar vstává. Někdy musí vzbudit mámu. V pyžamku hopká do kuchyně, vezme si jogurt nebo koblihu a nasnídá se. Máma ne. Máma snídá později. Omar jí jogurt a komíhá nohama nad zemí. Máma pije na balkóně kávu a poslouchá zvuky. Holubi, štěkot psů, vítr ve větvích stromů. Omar se umí obléct sám, už je mu pět, je to velký kluk..“

Ke každému příběhu se můžete těšit také na metodické pokyny, které Vám umožní další práci s příběhem či tématy v příběhu, omalovánku ke každému z nich a také plakát různorodých rodin, kterým můžete ozdobit třídu. Aby se tam každé dítě cítilo vítané.

Knížka je určena primárně pro děti ve věku 3 – 6 let, které si ji mohou přečíst s rodiči a nebo v mateřské škole. Myslíme ale, že krásně poslouží i pro děti na prvním stupni základní školy.

——————————————–

Kniha vzniká v rámci projektu Families Among Us, který je podpořen z Norských fondů. Díky tomu jsme se spojili s norským partnerem KUN, který nám pomáhá s inovativním přístupem k diverzitě, který se zaměřuje na rovnocennou participaci všech jedinců bez ohledu na gender, národnost, etnicitu, náboženství, sexuální orientaci, zdravotní stav, apod.

Pokud nechcete, aby vám unikla, sledujte naše stránky nebo se přihlaste k odběru newsletteru tady.

Podobné články

Wellbeing do škol!

Záleží nám na učitelích, žácích i školách. A proto chceme být vždy v obraze ohledně aktuálních témat a potřeb.Naše kolegyně Míša Jeřábková byla nasát inspiraci

více zde >>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *