Uplynulý školní rok ve jménu podpory, růstu a pohody

V průběhu uplynulého školního roku jsme se drželi našeho cíle, a to pomáhat nejen školám a vyučujícím růst a cítit se v pohodě.

Osvědčené semináře

Školní rok jsme začali našimi osvědčenými semináři Psychohygiena, Efektivní komunikace a Duševní onemocnění dětí, které se bohužel v posledních letech u dětí stále více objevují. Na semináři jsme vám nastínili základní přehled diagnóz. Dobrou zprávou je, že většina diagnóz se dá řešit a existují efektivní metody léčby a terapie, které mají výsledky. Účastníci dostali nejen přehled konkrétních příkladů, ale také jednotlivých organizací, kam se v případě jakého problému obrátit. S tímto seminářem budeme určitě pokračovat i na podzim 2024. Přečtěte si více o zpětné vazbě ze semináře, nebo o možnosti přihlášení na další termín.

Vzdělávací materiály a nové publikace

Během roku jsme vydávali videa a metodické listy na různá témata, jako je syndrom CAN, žáci s odlišným mateřským jazykem, budování bezpečí ve třídě a práce se třídou, etika a mnoho dalších. Pokud byste se chtěli k listům vrátit, najdete je na našich webových stránkách.

Ve vytváření podpůrných materiálů chceme pokračovat také příští rok. Těšit se můžete již brzy na nové téma a knihu Rozmanité rodiny mezi námi. Pokud jste zvědaví, koukněte se na info o knize včetně malé ukázky.

Projekty na podporu žen 50+

Podzim 2023 přinesl výraznou podporu ženám 50+ v rámci projektů Jdeme s dobou a Ukaž se. V projektu Jdeme s dobou pracujeme zejména s učitelkami základních škol a vychovatelkami z dětských domovů. Projekt nám ukázal, jak je důležité a smysluplné se této cílové skupině věnovat.  Ženy zde procházejí celoroční prací na sobě v rámci práce s koučkami a terapeutkami, a zároveň se vzdělávají v různých tématech, jako je třeba umělá inteligence a digitalizace, pracovní právo, psychohygiena a duševní zdraví, komunikace a řada dalších. O zpětné vazbě z úvodního víkendu a prvních seminářů jsme psali na našem blogu.

Vše, co v rámci projektu nabízíme, najdete tady. Pokud vás projekt zaujal a chcete se přihlásit, doporučujeme to udělat co nejdříve. Již jsme otevřeli přihlašování na nový cyklus, který začíná v únoru 2025.

Podpora podnikatelek a mezinárodní spolupráce

Projekt Ukaž se je určen mikropodnikatelkám 50+. Připravili jsme pro ně business akademii s řadou zajímavých seminářů a také individuální podporou koučů. Cílem je posunout svoje podnikání na vyšší level. Podrobněji si o programu a jeho cílech můžete přečíst zde.
Nyní se programu účastní prvních 13 žen. Od příštího roku, budeme mít prostor pro dalších 15. Účast je zdarma, takže pokud si chcete chytit místo, napište včas kolegyni Marušce na kudrnova@ireas.cz.

Nové materiály a online vzdělávání pro podnikatelky zejména z oblasti cirkulární ekonomiky, digitálních kompetencí a obchodních modelů vytváříme v rámci mezinárodního projektu WE.Circular společně s dalšími 12 zeměmi. Projekt je sice teprve na samém začátku, ale na tvorbu se velice těšíme, i na poznávání různých podmínek v jednotlivých státech EU. O čem je projekt a na jaké výstupy se můžete těšit se dozvíte na našem webu.

Podpora dětí a příprava na budoucnost

Nezapomínáme ani na děti. Stále nabízíme možnost zprostředkování projektových dnů nebo volnočasových kroužků u vás ve škole. Stačí si vybrat. Podrobný popis naší individuální nabídky pro školy najdete zde.

V rámci dalšího velkého projektu “Zvládnu to” podporujeme zejména děti z dětských domovů. Snažíme se je maximálně připravit na opuštění ústavní péče a jejich přípravu na trh práce a do samostatného života. I když práce s těmito dětmi není vždy jednoduchá, dává nám opět velký smysl. S dětmi jsme realizovali řadu seminářů na měkké dovednosti a podpořili je také praktickými rekvalifikačními kurzy. Rozvoj probíhá také skrze soustavnou práci v rámci koučování a individuálních terapií.

O všech aktivitách, včetně možnosti přihlášení se dozvíte na našem webu.

A jaký bude příští školní rok?

V příštím školním roce plánujeme pokračovat ve všech uvedených projektech a aktivitách. Nově se můžete těšit třeba na semináře z oblasti práva s právničkou Janou Vaněčkovou nebo na seminář o závislostním chování ve třídách s Klárou Kováčovou z Dětského a dorostového detoxifikačního centra. Více informací o seminářích najdete zde.

Stále můžete také využívat možnost tvorby seminářů u vás ve škole na míru → prohlédnout si nabídku.

Nyní už vám přejeme zasloužený odpočinek během letních prázdnin! Těšíme se na setkání v novém školním roce.

Za tým vzdělávání

Jitka Šeflová

Podobné články

Wellbeing do škol!

Záleží nám na učitelích, žácích i školách. A proto chceme být vždy v obraze ohledně aktuálních témat a potřeb.Naše kolegyně Míša Jeřábková byla nasát inspiraci

více zde >>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *